HTML

ZupaRicsi moves to NL

Hollandiaba koltoztem, es itt szamolok be arrol hogy mi van velem.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Karrier





View Szekeres Richard's profile on LinkedIn

Penzugyek

2007.06.27. 23:37 zupa

Az elso het

Páran már kérdeztétek, hogy mi van velem, szóval itt a folytatás. Az elõzõhöz bejegyzéshez raktam pár képet.

Kedd:

Pár óra alvás után reggel Szilárddal kipakoltunk minden cuccot a garázsba, majd elindultunk gumist keresni. Találtunk is két helyet, az egyiknél volt megfelelõ méret nagyon drágáért, a másiknál meg lehetett volna rendelni picit olcsobban, de csak másnapra érkezett volna meg. Továbbmentünk a szomszéd városba, mert ott volt két bontó is, és elsõdlegesen csak pótkeréknek valót kerestünk, hogy ha valami gond lenne a másik három csodálatos Matadorral, akkor is tovább lehessen menni. Ebbõl az akcióból se lett semmi, így visszamentünk az elsõ helyre, és vettünk egy újat, amit egybõl fel is rakattunk jobb elõre, azt meg be a pótkeréknek. Az új kerékkel megszünt minden rázkódás, és szinte személyautós kényelemben mentünk tovább.

Ilyen szep defektet kaptunk...

 

Délután még beugrottunk egy IKEA-ba körülnézni, de aztán se mi, se Szilárd nem vett semmit.

Szerda:

Elmentünk a városházára, mert itt Hollandiában nagyon fontos, hogy be legyek jelentve az adott helyen. Az ügyintézõ meglátta a külföldi útlevelemet, és kezünkbe nyomott két több oldalas nyomtatványt, hogy töltsük ki és hozzuk be másnap.

Csütörtök:

Nyomtatványok kitöltve, irány a városháza újra... Ekkor egy másik ügyintézõt aptunk, aki szolt, hogy kell még két aláírás a szülõktõl, meg utlevélmásolat, valamint mivel én külföldi vagyok, ezért majd egy harmadik emberkével kell beszélnünk. Mivel más dolgunk nem volt, elmentünk Leyliestadtba (nem biztos hogy így írják) Almere melletti kisvárosba körülnézni. Elsõsorban albérletet akartunk nézni, de miden ingatlanközvetítõ azt mondta, hogy csak a VaN der Linden foglalkozik ilyesmivel. Õk meg azt mondták, hogy nagyon szigorúan veszik azt a szabályt, hogy albérlet*5-nek kell lenni minimum a brutto fizunak. Mivel Almere-ben is ez a ceg a legnagyobb ingtlanos, úgy tûnik amíg Marije nem talál melót, marad minden cucc a garázsban... Mivel már több napja nem találom a bõrcipõmet vettem egy másikat. Lehet, hogy kiesett az egyik benzinkútnál... Így jártam... Késõbb elugrottunk Almerebe is körülnézni. Annyit megtudtam a városban, hogy rengeteg bolt van a központban. Ebbõl kifolyólag Marijenak nagyon tetszett a város. :)))

Péntek:

Harmadszor a városházára. A papírok rendben voltak (végre), de ahhoz hogy én is regisztrálva lehessek, kell nekik egy hat hónapnál nem régebbi születési anyakönyvi kivonat másolat, és egy szintén hat hónapnál nem régebbi igazolás, hogy nem vagyok házas. Aztán ezeket valami apostili vagy mifene pecséttel hitelesítve leadni. Ja de magyarul nem jó, hitelesített fordítás is kell ha nem is hollandra, de legalább angolra...

Meneküljetek! Ellepték a földet a Vogonok!!!

Ha valaki azt hinné, hogy Mo-n jobb a helyzet téved...

Ezen kívûl adtak egy másik formanyomtatványt, hogy ne unatkozzam, valamint mondták, hogy el kell mennem az adóhivatalba is adószámot kérni.

Tehát irány a helyi "Belastingdienst". Hát persze, hogy ilyen dolgokat nem lehet helyben intézni, csak a megyei(?) központban. De oda se lehet csak úgy elmenni, idõpontot kell kérni. Adtak is... Szerdára.

 

Vogonok!!! ÁÁÁÁÁÁÁ

Szombat + Vasárnap:

Az idõ borzalmas, majdnem mindig esik, és fúj a szél. Eddig nem volt olyan nap, hogy ne esett volna hosszabb-rövidebb ideig. A max hõmérséklet kb 20 fok volt eddig. Ha valahová mentünk eddig mindig szükség volt a börkabátomra. Következõ hétre lehûlést jósoltak... Küldjetek egy kis meleget! Küldök cserében esõt! :)) Jóformán nem csináltunk semmit, csak pihentünk.

Szólj hozzá!

Címkék: hun vogonok


A bejegyzés trackback címe:

https://zupa.blog.hu/api/trackback/id/tr80107426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása