HTML

ZupaRicsi moves to NL

Hollandiaba koltoztem, es itt szamolok be arrol hogy mi van velem.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Karrier





View Szekeres Richard's profile on LinkedIn

Penzugyek

2007.07.05. 22:20 zupa

Masodik het

Hetfo-kedd:

Megjott a beigert rossz ido. Az eso folyamatosan esik (mi mast csinalna, elvegre eso :) , es a nappali csucshomerseklet nem haladja meg a 15 fokot. Mivel nem akartunk nagyon unatkozni elmentunk a konyvtarba. Nem, nem abba, amelyikbe a szekely bacsi jar.

Szerda:

Koran kellett kelni, mert volt egy idopontom a Vogon fohadiszallas (adohivatal) egyik kepviselojevel. Irany vonattal Leuwarden. Par perc varakozas utan sorra is kerultem, es egy nyomtatvany kitoltese utan 15-20 perccel mert volt is adoszamom! Na igen, ha adot akarsz nekik fizetni, az ellen nem tiltakoznak, nem akadekoskodnak...

Mivel az uj cegnel elvarjak az elegansabb oltozkodest, igy a delalott hatralevo reszet, es delutan elso felet vasarlassal toltottuk.

Hollandiaban a boltok nem a nagyobbnal nagyobb uveg-beton plazakban vannak, haem tobbnyire a regi varoskozpontban. Ez igy sokkal hangulatosabb a setaloutcakkal, regi epuletekkel, teraszokkal, viszont ha esik (ami itt gyakori) akkor nagy szivas az egesz.

Delutan kaptam egy level a cegtol,amiben leirtak hogy mire szamitsak az elso heten. Egy het szalloda, mindenfele trainigekkel, valamint irtak, hogy nemsokara telefonal a flottafelelos a cegauto atvetelevel kapcsolatban.

Csutortok:

Marije reggel fodrasznal volt, es ugyanolyan gondor lett, mint tavaly decemberben. Jol all neki, de hogy mibe kerult, azt inkabb nem irom le, mert leestek a szekrol. Delutan elmentunk ujra a bankba szamlat nyitni. A multkor azt mondta az ugyintezo, hogy szukseg van a szamlanyitashoz tartozkodasi engedelyre, de az meg eltart egy ideig. Megkertem Marijet, hogy legyen magabiztos, es mondja meg kerek perec az ugyintezonek, hogy az nem kell, csak az adoszam. Elhittek. :)

Ma volt az elso olyan nap, hogy nem esett az eso. Remelem lesz folytatas.

Delutan szoltak, hogy penteken atvehetem a kocsit. Hogy milyen az majd meglepetes lesz. Az en poziciomban nem lehet valogatni, az lesz, amit adnak.

Marijet is felhivta egy iskola. Penteken neki 3-tol allasinterju, nekem 4-tol autoatvetel. :)

Pentek:

Marijenek jol ment az interju, de hogy visszahivjak-e probatanitasra, az majd csak hetfon derul ki, ugyanis meg van jelolt boven. Osszesen 15-16 jeloltet hivtak interjura, es abbol 3-4 mehet majd probatanitasra. Szoval nem konnyu tanari palyan munkat talalni.

Megvan a kocsim! Masfel eves, 3 ajtos, szurke Fiat Grande Punto 1.3 JTD. Atvetelkor 45000 km volt benne. Kisse szokatlan de majd ha jobban osszebaratkoztunk, irok rola bovebben. Addig is itt egy kep:

Szep nem?

Minden elismeresem az olaszoke, ami a kulsot illeti. Ennyire szep kisautot nem lehet talalni most a piacon.

Szombat:

Delutan Groningenben voltunk, varostnezni, vasarolni. Egy dolgot megtanultam: szombaton nem erdemes vasarolni menni, mert olyan mint otthon karacsony elott masfel hettel! Mivel itt a boltok sokkal rovidebb ideig vannak nyitva, ezert  joforman csak a hetvegen ernek ra az emberek. A zsufoltsag csokkentesere kitalaltak, hogy hetente egy nap keso estig nyitva vannak a boltok, es ez a nap minden varosban maskor van, de ez sem segit legyozni a zsufoltsagot. Az eredmeny csak annyi, hogy a het egyik napjan is hatalmas a tomeg a varoskozpontban... Vasarnap, valamint hetfon delelott is zarva vannak a boltok, ugyanis itt eleg eros a dolgozok szakszervezete. Ezert is nem tartanak nyitva sokaig a boltok.

Megtalaltam az elveszettnek hitt cipomet, bar nem hinnem, hogy ez valakit is erdekelne. :)

Vasarnap:

Joforman nem csinaltam semmit, csak delutan osszepakoltam egy kisborondbe, azt amire szuksegem lesz. Erdeked modon egy cseppet sem izgulok, pedig altalaban para'zni szoktam ilyenkor.

Szólj hozzá!

Címkék: fiat auto hun vasarlas vogonok grande punto


A bejegyzés trackback címe:

https://zupa.blog.hu/api/trackback/id/tr71109665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása